Gastheer en gastvrouw

gerritIMG_0368

Gerrit van Scherrenburg & Reinalda Kerseboom

Wij zijn beiden geboren en getogen Renkumers. We kennen daarom de omgeving op ons duimpje en kunnen veel tips en suggesties geven voor dagtrips en uitjes.

Gerrit is als boswachter meer dan 35 jaar gastheer voor Staatsbosbeheer geweest in verschillende gebieden in de regio. Hij zet zijn gastheerschap graag voort in de B&B.
Gerrit woont bijna zijn hele leven op ‘de Kleikamp’.
In vervlogen tijden stond er tegenover, in de uiterwaarden, een steenoven met de naam de Kleikamp. Ook de halte van de paardentram bij de boerderij van zijn grootouders droeg die naam. Deze boerderij is tijdens de evacuatie in de 2e wereldoorlog geraakt door een fosforbom en afgebrand. Het B&B-pand diende, tot de bouw van het nieuwe huis klaar was, als noodwoning voor de familie. Aan de boerderij hebben we nu onze zeer grote achtertuin met boomgaard en moestuin nog te danken en aan de steenoven en de tramhalte de naam van ons huis en de B&B.

Reinalda had in het pand van de B&B jarenlang een vrijgevestigde speltherapiepraktijk. Ze is NLP-master, schrijfster en mantelzorger.
Zorgen voor gasten is haar met de paplepel ingegoten.
Reinalda is opgegroeid in het pension van haar overgrootmoeder, dat door haar ouders werd overgenomen. ‘De Blauwe Palen’ stond aan de rand van het Renkumse bos en beekdal. Daar huppelden eekhoorns (en ander wild), net als nu op ‘de Kleikamp’, regelmatig door de tuin.

Ervaren
Zelf reizen we graag. We zijn op veel plaatsen op de wereld geweest; om te duiken, op de fiets, rondreizend met een auto en met onze camper. Ook deze ervaringen zetten we graag in.
We spreken: Nederlands, Engels, Duits, (vakantie-)Frans en NmG.